Paste cu creveti

de iry-gabriela in Fructe de mare, 3 Iul 2013 | 4900 vizualizari

 

.....aceste paste le-am preparat si mancat in Italia cand am fost plecata in februarie......Crevetii pentru mine ,pana atunci insemnau ceva cleios si gretos...dar cand am vazut cand si cum au fost folositi si preparati de mai vechea mea prietena din copilarie mi-am schimbat parerea.......sunt o bunatate !

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de creveti,
  • 100 ml ulei
  • un dovleac cu coaja verde,
  • 4 catei de usturoi,
  • 2 linguri de suc de bulion,
  • sare
  • piper,
  • busuioc
  • 500 gr de paste

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu creveti:

Pentru inceput se curata crevetii, o operatie destul de meticuloasa (am fost musafir in aceea zi, deci nu am participat la curatat ci doar la privit). 

Dovleacul se spala si se taie cubulete, iar usturoiul se curata si se piseaza. Crevetii si dovleacul se pun intr-o tigaie la calit cu 100 ml ulei. Apoi se va adauga sucul de bulion care va amestecat cu 200 ml apa si se va adauga peste creveti. Se lasa sa fiarba cam 15 minute, dupa care se va adauga usturoiul pisat, sare si piper dupa gust si busuioc.

Separat se vor fierbe pastele in apa cu un praf de sare si o lingura de ulei. Pastele gata fierte se vor scoate si se vor scurge de apa si se vor trece sub un jet de apa rece pentru a nu se prinde intre ele.  

Sosul cu creveti se va amesteca cu pastele si se vor servi imediat.  

Pofta buna!

TIPS-URI

1

busuiocul da un gust deosebit pastelor cu orice ar fi ele amestecate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu creveti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu creveti